Dikohotell : samarbete för en lönsammare betesbaserad nötköttsproduktion nötköttsproduktion - Gotting, Mattias (SLU/Dept. of Economics, 2011)
De miljömål som Sverige har satt upp för bevarande av värdefulla natur- och kulturvärden uppmuntrar till skötsel av naturbetesmarker. Tillgången på naturbetesmarker överstiger dock tillgången på betande djur. Detta tillsammans med den minskade självförsörjningsgraden på nötkött kan tyda på att det finns utrymme för ett större antal nötkreatur i Sverige.