Ekonomisk utvärdering av ett grantimmersortiment vid Bergkvist Insjön - Bohlin, Marit (SLU/Dept. of Forest Products, 2011)
Bergkvist Insjön AB är ett familjeägt företag som äger och driver ett sågverk i Insjön. Flödet av timmer in till sågverket består både av tall och gran. Av grantimret utgörs en relativt liten del av långt timmer, 6,10 meter, vilket upptar plats i timmersortering och på timmerplan. Ett alternativ kan vara att satsa på andra längder.