En Kyrkoträdgård i Staden : ”S:t Petri Sinnenas Trädgård” - Blomstergren, Felix (SLU/Landscape Architecture (until 121231), 2011)
En innergård i staden; ett andrum, en plats för eftertanke, en frodig oas, en upplevelse som väcker sinnena, en plats för möten och evenemang. Går det att skapa en sådan, och på endast 200 m2? Det var denna fråga som jag ställde mig när jag först började arbeta med examensarbetet ”En Kyrkoträdgård i Staden”. Och visst går det, men ibland så måste man kompromissa, hitta på egna lösningar eller åtgärda oförberedda problem och svårigheter. Examensarbetet handlar om de val och ställningstaganden som jag gjort under det pågående arbetet med att formge en innergård med temat ”Sinnenas Trädgård” åt S:t Petri församling i Malmö. Detta är berättelsen om min och innergårdens resa. En berättelse och redogörelse för de tankar som uppkommit; hur har jag tänkt och varför, och hur dessa beslut och tankar i mötet med andra som nu i skrivandets stund har lett fram till ett byggt, kännbart och synligt resultat.