Salmonella hos reptiler - Wikström, Emil (2011)
Salmonella är en bakterie som orsakar diarréer, magkramper och ibland mer allvarliga komplikationer och är ett folkhälsoproblem i stora delar av världen. Salmonella anses idag även tillhöra normalfloran hos våra reptiler. Den förekommer både hos reptiler fångade i det vilda och hos de reptiler vi håller som husdjur. Många olika typer av salmonella kan isoleras från våra reptiler där några är kända serovarer som är patogena för oss människor. Denna artikel är en litteraturstudie över den zoonotiska potential och problematik som salmonella hos våra reptiler innebär.