Rabies – virusets smittvägar och hur spridning kan förhindras - Trelsmo, Tove (2011)
Rabies sprids vanligen genom ett bett av ett infekterat djur men det förekommer även andra spridningsvägar. Två av dessa är genom inandning av rabiesvirus, det vill säga aerosol spridning och via organtransplantation då donatorn är infekterad med rabies.