Beståndsetablering för optimerad maltkornsodling - Pettersson, Lars (2011)
Dålig uppkomst är ofta ett stort problem i Sverige och hur såbädden utformas påverkar utsädets groning. Mälardalsregionen utmärks av höga lerhalter och därmed ställs särskilda krav på brukningsmetod för att lyckas med odlingen. Dessutom tillämpas mycket plöjningsfri odling och det är därför intressant att jämföra förhållandena i såbädden med plöjda system.