Foderrelaterad fång hos häst : går det att förebygga? - Ericsson, Lena (SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231), 2010)
Fång är en vanlig hästsjukdom som medför stort lidande för den drabbade hästen. Av många olika fångframkallande faktorer är de foderrelaterade de vanligaste. Syftet med arbetet var att undersöka vilka vetenskapliga stöd det finns för att det är möjligt att förebygga foderrelaterad fång genom en väl anpassad foderstat.