Landsbygdsutveckling och hästnäringen : en fallstudie av Vellinge ridstigsprojekt, från teori till handling - Bylander, Anneli (SLU/Landscape Architecture (until 121231), 2010)
Sveriges landsbygd har länge präglats av följderna av en ökande urbanisering. Förändringar i samhället har bland annat gjort att jord- och skogsbruket har rationaliserats och människorna har sökt sig till städerna för att finna arbete och utbildning. Nu finns det dock tecken på att trenden med landsbygdens avbefolkning har börjat vända i och med att fokus har flyttats från enbart produktion till att även inbegripa rekreation.