Hållbart styrande i små och medelstora företag : en kvalitativ forskningsstudie om hållbara styrverktyg med hänsyn till företagets resurser - Lempiäinen, Thea; Witell, Carolina (SLU/Dept. of Economics, 2022)
Att arbeta hållbart inom SME ses oftast som ett problem på grund av begränsade resurser. SME är i behov av en tydligare vägledning kring hur de kan arbeta med sina resurser på ett effektivt sätt. Tidigare forskning har fokuserat på antingen styrverktyg eller utvecklingen av hållbarhetsarbete. Det saknas forskning kring hur SME kan kombinera hållbarhetsperspektiv och styrverktyg för att nå hållbarhet på sikt.