Vad driver Huddunge? : en fallstudie om gemenskapens roll i landsbygdens utveckling - Semedo Fernandes, Nabila (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2022)
Syftet med den här uppsatsen är att undersöka vilken funktion gemenskap har i landsbygdens utveckling. Uppsatsen baseras på intervjuer och observationer kring och om småorten Huddunge i Heby kommun i Uppland. Metoden är av utforskande art, vilket innebär att begrepp och teori har valts efter insamlat material. Studien visar att gemenskap har flera funktioner, som att skapa tillit, tolerans och trygghet i Huddunge. Mötesplatser som skolan har en viktig funktion utöver utbildning. Den minskar det fysiska och sociala avståndet mellan olika grupper inom Huddunge.