Ett nyliberalt skifte i Tanzania? : en WPR-analys av ledarkrönikor i tanzanisk statsägd media - Olsson, Carl (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2022)
Denna uppsats undersöker huruvida Tanzanias president Samia Suluhu Hassan har en nyliberal inställning till utländska direktinvesteringar. Ledarkrönikor från den statligt ägda tidningen Daily News analyseras med hjälp av WPR-metoden, en definition av nyliberalism inklusive de två begreppen anti-politics och render technical. Slutsatsen är att Suluhu Hassan för en nyliberal politik vad gäller utländska direktinvesteringar. Stort fokus i ledarkrönikorna läggs på tekniska, byråkratiska och anti-politiska lösningar för att locka utländska investerare till landet och därmed skapa socio-ekonomisk utveckling och fattigdomsbekämpning.