Stångebroparken : gestaltning av en rekreativ stadspark på Stångebrofältet i Linköping med landskapsplanteringar och långsiktig förvaltning - Axelsson, Anton; Henning, Carl (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2022)
Examensarbetets frö sattes utifrån vårt intresse att gestalta i samklang med växters naturliga beteenden och dynamik. Vi har noterat hur sårbar vegetation kan vara i urbana miljöer och engagerades därför till att gestalta med robusta planteringar som tål klimatförändringar och bidrar med biologisk mångfald. Med rådande urbanisering är hållbara grönområden en essentiell faktor för att skapa ekologiska och sociala värden, vilket vi vill visa med en alternativ gestaltning för Linköpings nya stadspark: Stångebroparken.