Upplevelser och konflikter i landskap : en intressekonflikt i Stekenjokk längs Vildmarksvägen - Shaswar, Vera (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2022)
Konflikter i markanvändning är vanligt förekommande och i landskapsarkitektens roll ingår det i allt högre utsträckning att hantera konflikter som uppstår i landskap. Syftet med mitt examensarbete är att undersöka olika aktörers upplevelse av samma landskap, för att på så sätt skapa en förståelse av konflikter i landskapet. Arbetet syftar också till att undersöka hur landskapsarkitekturen kan bidra för att mildra sådana konflikter.