Vila i träd : sambandet mellan gravträd och människors miljöengagemang och attityd till växtlighet - Kristensson, Klara (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2022)
Idag står vi inför det brådskande hotet om en omfattande massutrotning av både växter och djur. Så många som hälften av världens växtarter kvalificeras som hotade till utrotning inom de närmsta decennierna. För att påverka och motverka växtutrotningen är det viktigt att öka miljöengagemanget bland människor då det finns betydande bevis på att det mänskliga perspektivet och tycket för arter har direkta konsekvenser för dess bevarande och överlevnad.