Urbana ekosystemtjänster : en fallstudie av Uppsala kommun - Lundh Berg, Matilda (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2022)
Urbanisering, likt andra samtida utmaningar, åskådliggör ett behov av en mer hållbar stadsutveckling. Idag finns det en medvetenhet om de utmaningar som städer står inför vilket har lett till att den täta och gröna staden förespråkas. Stadens gröna infrastruktur och de ekosystemtjänster den levererar ses idag som väsentliga inslag i planeringen för den hållbara staden. Förtätning av städer kan emellertid utmana tillgången till urbana grönområden och ekosystemtjänster.