Skadebild och fördelning av törskate på träd- och beståndsnivå hos tallungskog - Kinnunen, Moa; Jönsson, Björn (SLU/Dept. of Forest Ecology and Management, 2022)
Törskate är ett alltmer uppmärksammat problem i framförallt Sveriges norra delar, där 12 till 15 % av de naturliga avgångarna av tall anses orsakade av svampen. Detta motsvarar en produktionsförlust på ca 350 000 kubikmeter talltimmer årligen.