Metoder för växtkomposition - Blomstrand, Hanna (2021)
Det här arbetet handlar om växtkomposition. Syftet är att identifiera vilka de viktigaste komponenterna i en rabatt är. Finns det gemensamma synsätt kring vilka former växterna har och vilka som är viktigast? Dessutom utreds vilka planteringsmetoder som används och hur de används vid planering av en växtkomposition. Genom studier av olika växtgestaltares arbetssätt utreds vilka de viktigaste komponenterna i en rabatt är och hur man kan sätta samman dem för att skapa en lyckad plantering. Informationen sammanställs i tre designförslag som visar hur man kan använda sig av de metoder som presenterats i studien.