Trygga urbana miljöer efter mörkrets inbrott - Jubel, Elvira (2021)
Med hjälp av artificiellt ljus kan vi skapa tryggare utomhusmiljöer för att människor ska kunna röra sig fritt efter mörkrets inbrott. Det är dock ohållbart att belysa alla delar av en stad med tanke på de miljörisker som finns vid ljussättning. Dessutom är det en utmaning att belysa en plats då fler och starkare ljuskällor inte nödvändigtvis betyder tryggare belysning, och eftersom en dåligt planerad ljusdesign kan skapa otrygga platser.