Framtidens krav möter Sigurd Lewerentz kyrkogårdsarkitektur - Fabian, Alexandra (2021)
Syftet med arbetet var att skapa ett gestaltningsförslag för smyckningsplatserna vid minneslunden på Östra kyrkogården i Malmö för att uppfylla framtidens krav på funktion och bevara karaktären av Sigurd Lewerentz arkitektur på platsen. Förslaget främjar den sociala hållbarheten för en tillgänglig och mer jämlik plats att besöka för att placera ut gravljus och snittblommor. Kraven som utmanar minneslunden idag är en konsekvens av befolkningsökningen i Malmö stad, vilket främst ökat mängden besökare på kyrkogården under allhelgona där bristen på tillgänglighet och smyckningsplatser framträder tydligt. En skissprocess har undersökt hur slutsatser från arbetets metoder kan samspela med nuvarande gestaltning för att inte bryta platsens karaktär. Metoderna som skissprocessen undersökt är: en förstudie, ett platsbesök och tre analyser som tillsammans har kartlagt problemrymden och Lewerentz arkitektur för att svara på syftet med arbetet.