Strukturkalkens inverkan på jordmotstånd - Sjöberg, Claes; Kårhammer, Jens (2021)
Genom tillförsel av strukturkalk, som är en jordförbättringsåtgärd till lerjord, kan flera positiva effekter uppnås. Forskning har tidigare visat att strukturkalkning kan ge stabilare aggregat, och kan bidra till minskat fosfor läckage samt bättre vatten och näringshållande förmåga.