Alternativ användning av skogsmark vid Forssjöområdet - Löwenhielm, Gustav (2021)
Katrineholms kommun äger och förvaltar skogsmark inom kommunen, varav 263 hektar utgörs av det så kallade Forssjöområdet. En stor del av skogsinnehavet består av och bedrivs som produktionsskog. Området där skogsinnehavet är lokaliserat erbjuder även goda möjligheter för rekreation och friluftsliv. Forssjöområdet berörs av vattentäkter som Katrineholms kommun har önskat att bevara genom att avsätta området till ett naturreservat. Katrineholms kommun har efterfrågat den här studien för att kunna tillämpa det som bakgrundsmaterial vid en eventuell avsättning, då material för detta ändamål har saknats.