Kalejdoskopiska mötesplatser - Sandberg Vilén, Felicia (2021)
Uppsatsen behandlar ämnet mötesplatser utifrån forskningsfrågorna; hur fungerar mötesplatser, hur ser samspelet mellan platsen och interaktionen ut, samt hur bidrar mötena till utformandet av en lokal identitet? Utifrån dessa frågor undersöks och analyseras den mindre orten Kimstads olika mötesplatser; som kyrkoförsamlingen, idrottsföreningen KGoIF, Kimstad byalag, pizzerian och hembygdsföreningen. Samt även mer diffusa mötesplatser som tågstationen, bokbussen, lekplatserna och det virtuella mötesplatserna. Under uppsatsens avslutande del tar jag upp att en mötesplats är mer än bara en fysisk punkt på en karta. Det lyfts också reflektioner från att ha analyserat ovan nämnda platser i ett försök att besvara frågeställningarna, i fråga huruvida medlemmarna i ett community ser på mötesplatserna och hur de använder dessa för att möta och interagera med andra personer. Sedan har jag också undersökt hur olika åldrar interagerar på mötesplatserna. Reflektionerna i sig bygger på socialantropologen Anthony P. Cohens och kulturgeografen Doreen Masseys teorier om plats och community.