Leddjurssammansättningen i kenyanska majsfält - Viker, Johanna (2021)
Samodling med push-pull används inom majsodling som växtskyddsstrategi mot skadegörande fjärilslarver. Genom att erbjuda alternativa resurser och gynnsamt mikroklimat kan systemet skapa förutsättningar för att gynna rovlevande leddjur som utför biologisk bekämpning på skadedjuren. Lite är i nuläget känt om altitudens inverkan på rovdjurssamhällen i dessa odlingssystem.