Djuromvårdnad inom anestesi i olika länder - Guillen, Jenny; Svalin, Stina (2021)
En legitimerad djursjukskötare i Sverige som besitter reell och formell kompetens får utföra arbetsuppgifter självständigt och bär själv ansvaret för hur denne fullgör momenten. För att bli legitimerad som djursjukskötare behöver denne ha genomgått och blivit godkänd på Djursjukskötarprogrammets bachelorutbildning (180 högskolepoäng) på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Uppsala och därefter ansöka om legitimation hos Jordbruksverket. Den här processen ser inte likadan ut internationellt och det här kandidatarbetet kommer därför att jämföra internationella länders bachelorutbildningar och efterfrågan av vidareutbildning på masternivå samt presentera likheter och skillnader i djursjukskötarens arbetsuppgifter inom anestesi.