Mellan lekmiljö & vuxenvärld - Jonsson, Frida (2021)
Forskning om tonåringar och hur utemiljöer bör utformas efter deras behov är relativt limiterad. Det finns kommunala riktlinjer i Uppsala som guidar i planeringen av parker och grönytor. Det är dock oklart huruvida, eller hur väl riktlinjerna hanterar tonåringars behov av utemiljöer. Denna masteruppsats kommer fram till förslag på hur kommunala riktlinjer kan stödja tonåringars användning av utemiljöer.