Värdering av bolagsmark - Hurtig, Adam; Åkersten, Jacob (2021)
Varje år redovisar skogsbolagen sina tillgångar i sin årsredovisning. Tidigare har företagen använt sig av bokfört värde men i och med att flera stora skogsaffärer har genomförts på marknaden har många skogsbolag gått över till att redovisa sina skogligatillgångar till verkligt värde (marknadsvärdet). Plötsligt så har tillgångarna dubblerats i värde, från ett år till ett annat. Vad beror detta på och hur värderas bolagsskogar efter de stora skogsaffärer som genomförts?