Bett- och munproblem hos häst - Lundberg, Therese (SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health (until 231231), 2010)
Det är vanligt med skador i hästens mun, inte minst bland ridna hästar. I denna litteraturstudie redovisas därför såväl den normala anatomin och fysiologin i munhålan hos häst som vilka skador och avvikelser som är vanliga i hästens munhåla och om de kommer att påverka den ridna hästen.