Varför prisras på åkermark i Danmark? - Andersson, Åsa; Servin, Rebecca (SLU/Dept. of Economics, 2010)

(untitled)
Priserna på åkermark har de senaste åren fallit kraftigt i Danmark, samma trend har dock inte gått att bevittna i Sverige. Prisfallet beror framförallt på att lönsamheten i lantbruket generellt har försämrats. Varför prisfallet är större i Danmark än i Sverige beror på de parametrar som skapar institutionella och kulturella skillnader mellan länderna samt klimat och bördighet.