Svårigheter och möjligheter för tolv aktörer i samhällsbyggnadskedjan att implementera hållbarhet : en intervjustudie utifrån fallet Rosendal - Giotas, Antonella (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2020)
Hållbarhet är en mycket angelägen men svårtolkad målsättning. Detta på grund av flera anledningar. Med sina många aspekter är ambitionen svår att förstå och mäta, samtidigt som det är en global, likväl som lokal och regional utmaning som måste hanteras på samtliga nivåer i beslutsfattande. Det är också en målsättning där landskapsarkitekten spelar en viktig roll, tillsammans med sina samarbetspartners i samhällsbyggnadsprocessen.