Landskapsanalys ur löpares perspektiv : en analys av Uppsalas nordöstra stadsrand - Aldén, Niklas (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2020)
Fler och fler svenskar springer och joggar mer. Trots detta har de arbetande svenskarnas kondition försämrats betydligt de senaste decennierna. Den fysiska miljön påverkar hur pass fysiskt aktiva vi är och detta gäller också specifikt för motionslöpning. Samtidigt lyser planering för löpning med sin frånvaro i till exempel Boverkets rapport Planera för rörelse. Därför behöver landskapsarkitekter mer kunskap om analysmetoder med fokus på löpning, för att enklare kunna utforma morgondagens miljöer så att de är tilltalande för motonslöpning.