Träds rumsliga verkan på gator och torg i vintertid - Troëng, Carl Linus (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2020)
I uppsatsen beskrivs begreppet “rum” som det används i arkitekturteori, och teorier för hur stadsrum respektive träd bildar rum, samt hur dessa rum upplevs. Tio platser i Lund och Malmö, där träd förekommer i stadsrum, undersöks i fallstudier. Platsernas träd inventeras, och platsernas rumsliga egenskaper analyseras. Analysen utförs dels med avseende på hela platsens rumsliga struktur, och dels som en sekventiell analys av hur platsen upplevs av en människa som rör sig genom den.