Utforsling och tillvaratagande av sten från ett hygge, är det lönsamt? - Andersson, Johan (2020)
Många har nog sett kala hyggen fulla med sten när man åker längs vägarna. Föreliggande studie har som mål att undersöka om det skulle vara lönsamt för fastighetsägaren att ta tillvara på stenen och krossa för eget bruk. Vidare studeras vilka regler som gäller och hur man skall gå tillväga rent praktiskt. Flera närliggande grustäkter har på senare tid lagts ner och transportsträckorna för att erhålla material har därmed blivit längre. Något som även medför högre kostnader och mer utsläpp av avgaser.