Genus, välbefinnande och hållbart lantbruksföretagande? - Johansson, Cecilia (2020)
Studien syftar till att utifrån perspektivet företagande kvinnor och välbefinnande undersöka hur traditionella genusnormer påverkar lantbrukets kvinnor. Detta ska sedan bejakas utifrån perspektivet hur dessa normer både förstärks och reproduceras. Arbetet är en kvalitativ studie som bygger på ett empiriskt material som bygger på fem stycken semistrukturerade intervjuer med kvinnliga lantbrukare.