Kunskapsöverföring om pension : experimentell studie om kunskapsöverföring ur ett lantbruksperspektiv - Henningsson, Jakob (SLU/Dept. of People and Society, 2020)
Det finns mycket information tillgänglig på både internet och böcker kring pensionssparande för egenföretagare men lantbruksföretag är dåliga på att spara till pensionen. Det skapar problem inför framtiden eftersom medelåldern hos den svenska lantbrukarkåren är hög och i många fall har de ett sämre socialt skydd än många andra. Pensionen känns ofta som den är långt borta och att det är bättre att använda pengarna i företaget.