Långsiktig utveckling av vedartad vegetation på skolgårdar i urban miljö : en uppföljning av projektet Gröna skolgårdar efter tio år - Andersson, Natalia; Byström, Sandra (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2020)
Projektet Gröna skolgårdar Malmö har öppnat upp för en unik möjlighet att nu tio år senare följa upp förgröningen på två urbana skolor i Malmö. Skolgården är en utmanande växtplats där markkompaktering, torka och slitage utgör vanliga företeelser och den minskande lekbara friytan på skolgården gör det problematiskt att etablera vegetation. Arbetets huvudsakliga syfte har varit att öka förståelsen kring etablering, utformning, artval och placering och dess betydelse för vegetationens utveckling och överlevnad, samt vilka faktorer som är viktiga för en god etablering.