Grönt spår : ett gestaltningsförslag av Järnvägsverkstädernas grannskapspark - Norlin, Lovisa (SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101), 2020)
En förtätning av staden ställer hårda krav på de grönområden som finns, och de förväntas hålla en hög kvalitet av vad gäller såväl rekreation som möjliggörande av biologisk mångfald. Då gröna utemiljöer skapas i staden är det av stor vikt att dessa kan erbjuda rekreativa och ekologiskt intressanta miljöer på såväl kort- som lång sikt.