Granbarkborrens påverkan vid fastighetsförvärv - Henningsson, Carl Fredrik; Nilsson, Peter (SLU/School for Forest Management, 2020)
Kraftigt avvikande nederbördsmängder, höjda temperaturer och torka under 2018 skapade nya förutsättningar för skogsbruket och den växande skogen. Torkstressade granar skapar förutsättningar för granbarkborren att angripa och döda dem på kort tid. På många håll har angreppen varit av stor omfattning och har påverkat den enskilda skogsägaren i varierande grad.