Riskanalyser av virkes- och bränsleupplag vid allmänna vägar - Gunnarsson, Jonas; Karlström, Johan (SLU/School for Forest Management, 2020)
Sverige avverkar årligen runt 100 miljoner m³sk, allt detta ska transporteras till industrier och andra uppköpande organisationer. Ca 96 procent av dessa transporter sker på de allmänna vägarna, även utmed dessa vägar ligger det virke- och skogsbränsleupplag. Regler för utformning och placering av dessa vältor är framtagna för att minimera risker för trafikanter.