Hörselskador hos tjänste- och jakthundar - Rosenwall, Nellie (2020)
Hörselnedsättning är en av de vanligare kroniska åkommorna hos människor. Individer som utsätts för höga ljud kan få permanenta hörselskador. Eftersom hundar har bättre hörsel än människor och kan höra högre frekvenser används tjänstehundar ofta för att exempelvis upptäcka potentiella faror och det är därför viktigt att dessa hundar bibehåller en god hörsel. Syftet med detta arbete var att undersöka hur hörseln påverkas hos hundar som ofta utsätts höga ljud och hur hundar påverkas av hörselnedsättning.