Odling av okra i Sverige - Brånsjö, Elin (2020)
Det här arbetet undersöker möjligheten att odla okra, Abelmoschus esculentus, för kommersiell produktion i Sverige. Arbetet har genomförts som en litteraturstudie och information om växtens biologi och odlingskrav har sedan jämförts med odlingsförhållandena i Sverige. Förslag på åtgärder och odlingssystem har sedan presenterats.