Att mäta och jämföra hållbarhet : en fallstudie av tre svenska skogsbolag - Nyström, Albin; Nytell, Anders (SLU/Dept. of Forest Economics, 2020)
Idag publicerar många av de större svenska företagen hållbarhetsrapporter som komplement till de traditionella finansiella rapporterna. En hållbarhetsrapport ska ge information om företagets arbete med hållbarhetsfrågor och dess påverkan på den värld det verkar i. För att ge legitimitet åt sina hållbarhetsrapporter upprättar många företag dessa enligt standardiserade ramverk utvecklade av Global Reporting Initiative (GRI). Dessa ramverk ställer krav på att rapporterna innehåller vissa data och att de ska ta upp ett antal bestämda problemområden gällande hållbarhet. Ramverken tillåter emellertid viss flexibilitet, vilket gör att olika företags hållbarhetsrapporter, trots att de följer samma ramverk, kan redovisa mycket varierande information och data.