Hur påverkas skogsmaskinförarna på Holmen Skog av skiftarbete? - Carlström, Elis; Karlsson, Ida (2020)
Holmen Skog är ett av Sveriges största skogsbolag och har sitt verksamhetsområde från Västerbotten ner till östra Småland. De upplever att de har problem med att rekrytera och locka nya skogsmaskinförare till branschen. Uppgiften blev då att undersöka om detta kunde bero på skiftarbete. Detta gjordes i form av en enkät där frågorna riktades mot upplevelsen av skiftarbete och psykosocial arbetsmiljö.