Skogsmaskinförares upplevelser av hur arbetsgivare hanterat föräldraledighetsfrågan - Schedvin, Christer (2020)
Inom skogsbruket och i yrkesgruppen maskinförare är uttaget av föräldraledighet lågt i jämförelse med många andra branscher. Något annat som präglar skogsbranschen är att den är starkt mansdominerad och att det råder en brist på skogsmaskinförare. Bristen befaras bli ännu större inom en tioårsperiod.