Efter solnedgång - Angelin, Anna (2020)
Stadens arkitektoniska uttryck växer och förändras konstant för att hålla sig i fas med ny teknologi och nya belysningsprinciper. I vår tid finns ett stort utbud av möjligheter när det gäller ljussättning, men vad betyder ljussättning i staden för en landskapsarkitekt? En del av en landskapsarkitekts jobb handlar om att tillgängliggöra staden och ge var plats sin identitet. Ljus är det redskap vi behöver för att öppna upp för dessa möjligheter även efter mörkrets intrång. Trots det visar det sig att arkitekter saknar den kunskap om ljus som behövs för att bemästra eller utforska ljusets möjligheter i det urbana rummet. Hur ska en landskapsarkitekt ljussätta urbana rum om intresset finns men kunskapen och erfarenheterna saknas?