Inventering av rikkärrsindikerande kärlväxter i ett mindre område i Store Mosse nationalpark - Stenmark, Erika (2020)
Rikkärr är en typ av kärr med en hög artrikedom och ett ständigt tillflöde av baskatjoner. Rikkärren är ofta beroende av mänsklig påverkan i form av hävd för att inte växa igen och försvinna. På grund av förändrade jordbruksmetoder är rikkärr därför ofta hotade.