Hur når vi miljömålet ”levande skogar” i Jämtlands län? - Andersson, Helene (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2010)
Det finns i dagsläget 16 miljömål i Sverige. Ett miljömål beskriver den kvalitet och det tillstånd för Sveriges miljö-, natur- och kulturresurser som är miljömässigt hållbara på lång sikt. Dessa mål anpassas för olika geografiska området: nationellt, regional samt lokalt där varje geografisk nivå också har understående delmål.