Jämförelse av miljögiftshalter i fisk från Östersjön kontra västerhavet - Peterson, Max (SLU/Department of Molecular Sciences, 2019)
Syftet med denna uppsats är att kartlägga utbredningen av olika miljögifter i Östersjön och västerhavet med koppling till hur miljögifterna påverkar människors hälsa och vår miljö. Denna kandidatuppsats är en litteraturstudie där databaser tillgängliga vid Sveriges Lantbruksuniversitets bibliotek använts för att samla in information om ämnet. Databaser som FSTA (Food Science and Technology Abstracts), ASFA (Aquatic Sciences and Fisheries Abstracts) bland andra, via söktjänstdatabasen Primo, har använts för att finna relevant fakta.