Kalium och magnesium i lantbruksgrödor : deras funktion och inverkan på torkstress - Weigl, Maria (SLU/Dept. of Soil and Environment, 2019)
Framtidens klimat kommer bli mer extremt. För lite nederbörd samt värmeböljor under odlingssäsongen kommer troligen ske oftare vilket påverkar avkastningen för de flesta lantbruksgrödor negativt. Samtidigt kommer världens befolkning öka och det kommer behövas produceras mer mat för den ökande befolkningen. Det blir viktigare att hitta strategier hur vi gör lantbruksgrödor mer torktåliga och att säkerställa en hög skördenivå. Denna litteraturstudie handlar om i vilken omfattning näringsämnen kalium och magnesium påverkar torktåligheten hos lantbruksgrödorna på ett positivt sätt.