Hur universitetsledningar kan arbeta för att minska tjänsteresornas koldioxidutsläpp : en fallstudie av Sveriges Lantbruksuniversitet, Uppsala - Persson, Johanna; Persson, Matilda (SLU/Dept. of Economics, 2019)
En utav de största hållbarhetsutmaningar som samhället står inför idag kretsar kring klimatfrågan. Klimatförändringarnas största orsak världen över är koldioxidutsläppen vilket påverkas av såväl stora som små aktörer. Av Sveriges statliga myndigheter står universiteten för de största CO2-utsläppen då det kommer till flygresor. Sveriges lantbruksuniversitet är ett universitet med en tydlig hållbarhetsprofil och tanken bakom denna studie har grundats sig i att med SLU som fallstudie undersöka hur ledning inom universitetet kan arbeta för att skapa engagemang kring miljöarbetet angående minskade koldioxidutsläpp vid tjänsteresor. Utvalt fokusområde för studien är institutionen för ekonomi och har valts för att få en djupgående förståelse kring hur arbetet på en mer operativ nivå kan fungera.