Naturalistiska planteringar för urbana landskap : en idégestaltning baserad på hedmarkslika växtsamhällen - Reppling, Johanna (SLU/Dept. of Urban and Rural Development, 2019)
I detta arbete undersöks hur ekologiska principer kan tillämpas i urbana planteringar i varma och torra lägen utifrån frågeställningen: Hur kan en gestaltning med naturalistiska planteringar med hedmarksbiotoper som förebild utformas på Ulls Hus innergård? Detta utifrån en önskan att undersöka på vilka sätt det är möjligt att möta de utmaningar som klimatförändringarna för med sig för urbana planteringar i form av ett varmare och periodvis torrare klimat.